Desde a antigüidade, ser un referente saudable

É ben sabido que o mar proporciona beneficios para a nosa saúde mental e axúdanos a reducir o estrés e a ansiedade. Pero, paraches algunha vez a pensar se a auga do mar ten os mesmos efectos positivos internamente?

Desde tempos inmemoriais, moitos científicos intentaron responder a esta pregunta chegando a unha conclusión: beber auga de mar é tan beneficioso como sentila.

A auga do mar ten unha alta concentración de minerais que a fan especialmente interesante para o noso corpo; En concreto, contén 78 que segundo certos estudos poden axudar a reducir a obesidade, reducir a dor reumática e mellorar os problemas gastrointestinais (Lee, 2005).

E podes preguntarte, cales son os motivos para beber auga de mar?

Dentro do estómago, o cloruro natural estimula o ácido clorhídrico que axuda a descompoñerse alimentos, así como estimular o tracto intestinal e o fígado para unha boa dixestión (efsa.europa.eu).

Respecto aos ósos, desde antigo hai unha teoría popular que relaciona a inxestión de calcio cun propósito: sobrevivir e neutralizar a acidez no sangue. A auga do mar está chea de minerais cun pH moi alcalino como o magnesio ou o calcio. Polo tanto, a súa inxestión é moi eficaz para inxerir o nutriente básico que necesitan os nosos ósos, o calcio.

Grazas ao magnesio, é posible reducir o cansazo e a fatiga e axudar á función psicolóxica normal.

Agora, despois destes puntos beneficiosos para o corpo, preguntarase por que non o bebemos directamente do mar.

Non podemos bebelo directamente porque a concentración de sales por litro na auga de mar é moi alta, 36gr / l. exactamente, o noso plasma sanguíneo contén 9g / l. de sales minerais, 4 veces menos que a auga do mar.

Pero se o diluimos nunha proporción adecuada e o filtramos, obteremos unha bebida recuperadora perfecta.

Isto é o que atoparás en REFIX , unha bebida composta por 20% auga de mar + 75% auga mineral + 5% zume de limón natural < / span> ideal para darlle un impulso á recuperación, cun punto moi lixeiro de sal con sabor a mar e unha textura sorprendente, algo fóra do normal, algo diferenciador.

Agora non parece tan tolo, non si?

Atréveste a darlle ao teu corpo o que precisa?

1. Lee, C. (2015). As vantaxes das augas profundas do océano para o desenvolvemento de alimentos de fermentación funcional. Appl Microbiol Biotechnol 99: 2523-2531.
2. https://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/claims/register/public/?event=search